اکوتوریسم و توسعه پایدار

گردشگری پیوند دهنده فرهنگ ها

گردشگری پیوند دهنده فرهنگ ها

آخرین نظرات
پیوندها

پوشش گیاهی استان کهگیلویه و بویراحمد

يكشنبه, ۲۱ دی ۱۳۹۳، ۱۰:۱۴ ق.ظ

پوشش گیاهی استان

استان کهگیلویه و بویراحمد از نظر جغرافیایی در ناحیه ایرانی- تورانی و در بخش کوچکی از جنوب ناحیه صحاری- سند واقع شده است. پوشش گیاهی استان به دلیل نوع آب و هوای گرمسیری و سردسیری متنوع است. ناحیه سردسیری استان کهگیلویه و بویراحمد به علت آب فراوان، پوشش گیاهی نسبتاً انبوه، متراکم و جنگلی دارد در حالی که در قلمروی گرمسیری آن پوشش گیاهی اغلب تنک و نیمه انبوه است.

  

گیاهان استان کهگیلویه و بویراحمد به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

گیاهان خوراکی و طبی:  لیزک (بن سرخ)، کارده، کنگر، کرفس، آب اندول، گل شب‌بو وحشی، ثعلب، گندم گینه، دنبلان، گوش بره، قنطرون، قاضی آقا، مرورش، تغنه یا مج کوره، زول، قارچ، بکلو، پیدن (پونه)، جاشیر، موسیر، بیلهر، لپه، پیاز کوهی، تره، سیرچکه، ریواس، بابونه، گندل، غندل (تربچه وحشی)، سوزه (سبزه)، سیروک، ترشوک، پنجه کوک، گوبل (گزروک)

گیاهان دارویی: افشین، پشموک کوهی، برنجاس، سیاوشان، درمه، گل گاوزبان، کاسنی، دلوئی، هلپه، بوته یا بونجه ماری، چای کوهی، بنگو، شیرین بیان، شاه تره، گل اورونه، گیاه اولی لو، بسه کو، خاردنگو، گل بنفشه، خارشتر، آب انگورک (رواتربک)، بادآورد، پیاز گوروسونی (گورستانی= گاوپیاز= مرگ موش)، شقایق

میوه‌های جنگلی: انجکک (انجک)، تاک، انجیر، کازیر (از خانواده انجیر)، کره تر (از خانواده کازیر)، سیسه (سینبر)، توگ، توت دره، مورد، زرشک، کنار، رب نیک (هم‌خانواده کنار)، بلوط، بادام کوهی (اهلوک)، بادام جنگلی، بن یا بنک، کلخنگ، سیب، بلوط، توتوبره، توت کوهی

درختان جنگلی: بلوط، ول (سرو کوهی)، مهلو (مهلب؛ هم‌خانواده بید)، کیکم، بادام کوهی، چشم منیره (از خانواده بید)، سرو کوهی، بن آب، تگ (هم‌خانواده ارژن)، ارژن، سیسه (کیالک)، فش (خش)، رز (تاک وحشی)، لگچی (لگه‌جی)، انجیر کوهی، کره تر، کازیر، انجک (امرود کوهی، گلابی کوهی)، بن، کلخنک، سپیدار، زرین درخت، سرنجل

میوه‌های باغی: انار ترش و شیرین، انگور، غوره (انگور نارس)، به، زردآلو، شفتالو (در گویش محلی شاره)، گردو، آلبالو، گیلاس، عناب، لیموترش، لیمو شیرین یا بکرائی، دبه، انجیر، پرتقال، گلابی، سیب سرخ و سیب سفید، بادام شیرین، هلو سیاه، موز (در نواحی چرام کهگیلویه)، خرما یا نخل، توت

صیفی‌جات و حبوبات: لوبیا، ماش (در گویش محلی ماشک)، عدس، گهل، نخود، کنجد، برنج چمپا، گندم، جو، هندوانه، خربزه، خیار سبز (در گویش محلی بالنگ)، خیار چنبر، پیاز سرخ و سفید، سیر، تره یا کرات، پرپین یا قلوه، مرزه، ریحان یا سپرغم، نعنا، جعفری، ترخون، شبدر، یونجه، بادنجان، توتون، تنباکو، سوما، سیب‌زمینی، کدو و باقلا

بوته‌های وحشی: گون (گینه)، خارشتر، گون کتیرا و لاله واژگون

   



بوته‌های جنگلی: لبون، جگن خاردار (در گویش محلی چی‌ور یا پرچ)، بره (نوعی جگن)، نی، نی چپو

درختان پوششی: بید، چوب بلوطی، چنار، کنار، کیکم، بن‌آب، بن کوهی، کلخنگ، گردو






منبع:http://www.wikipg.com

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی